VÅR FILOSOFI

ATHLETIC
MOVEMENT

Athletic Movement handlar om människans rörelse. Kroppen är en maskin ”hårdvara” som kan vara perfekt uppbyggd och vältränad men utan rätt ”mjukvara” så kommer rörelserna inte vara effektiva.

01.

Athletic movement

Athletic Movement handlar om människans rörelse. Kroppen är en maskin ”hårdvara” som kan vara perfekt uppbyggd och vältränad men utan rätt ”mjukvara” så kommer rörelserna inte vara effektiva. Vi pratar om Motor Program – kroppens mjukvara. Motor program lagras i hjärnan för att snabbt verkställa den rörelse som krävs vid det givna tillfället.

Varför det är viktigt

När en rörelse tränas upprepade gånger skapas ett specifikt program unikt för kroppen och dess rörelse. Ju oftare en rörelse tränas desto effektivare och förfinad blir den. Så är all träning bra träning? NEJ!
Om en rörelse tränas med dålig koncentration, hållning, ospecifikt så kommer det också att lagras i ”mjukvaran” vilket gör att rörelsen blir sämre vid efterföljande tillfällen.

Kvalité inte kvantitet

Träning leder inte till perfektion – Perfekt träning leder till perfektion! När det uppstår problem med en specifik rörelse måste både mjukvara och hårdvara undersökas. Ofta tänker tränare att det bara handlar om att träna ännu mer MEN om hårdvaran inte fungerar optimalt så spelar det ingen roll hur mycket man försöker förfina mjukvaran! Hur idrottaren rör sig definierar idrottaren, inte hur idrottaren ser ut!